Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Εφευρέσεις από το μέλλον (πολύ μπροστά)


To troxopaidi παρουσιάζει, σε συνεργασία με γνωστούς κοινωνιολόγους, επιστήμονες και τη Λίτσα Πατέρα, μια σύντομη περιγραφή των τεχνολογικών καινοτομιών που θα δούμε στο μέλλον.

Ιφτάμενα αφτοκίνητα
Ο περισσότερος κόσμος, πιστεύει πως σε λίγα χρόνια ο ουρανός θα σκίζεται από αυτοκίνητα με φτερά. Κάτι που πίστευαν και πριν 10, 20, 30, 40, 50 χρόνια. Αλλά δεν ταιριάζει να γραφτεί εδώ. Γιατί; Γιατί πολύ απλά, ήδη υπάρχουν ιπτάμενα αυτοκίνητα, συγκεκριμένα το skycar .Όμως τα ιπτάμενα αυτοκίνητα δημιουργούν κάποιες απορίες, πρακτικής φύσεως.
-Πως θα ελέγχεται η κυκλοφορία;
-Τι θα συμβαίνει όταν μένουν από βενζίνη;
-Θα αντικατασταθεί ο όρος «τροχαία ατυχήματα» από τον «φτεραία ατυχήματα»;
-Θα δημιουργηθεί καινούρια λέξη για το φτερό της ρόδας;

Τηλεμεταφορείς
Είναι ένα πρόβλημα της καθημερινότητας. Πόσες φορές έχεις χάσει το τηλεκοντρόλ; Πόσες φορές, ενώ έχεις χαλαρώσει στον καναπέ διαπιστώνεις πως το τηλεκοντρόλ είναι πάνω στο τραπεζάκι, και δεν μπορείς να το φτάσεις ; Για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος νευρών, φαίνεται πως είναι στα σχεδία μια επαναστατική συσκευή, ο ιπτάμενος τηλεμεταφορέας, που φαίνεται στην εικόνα. Στην πραγματικότητα, είναι ένας μίνι ιπτάμενος δίσκος, που λειτούργει με μπαταριές D, τις μεγάλες, και φέρνει το τηλεκοντρόλ κοντά σου, χρησιμοποιώντας αντιβαρυτικά πεδία,κάτι συνηθισμένο στο μέλλον.

Οικιακά ρομπότ
Αν το 1950 έλεγες πως το 2000 κάθε οικογένεια δεν θα είχε από ένα προσωπικό ρομπότ, τότε θα σε θεωρούσε ανενημέρωτο όλη η επιστημονική κοινότητα. Η αρχή έγινε με τον ASIMO. Τον πρώτο καιρό έμαθε να περπατάει. Μέσα στο εντυπωσιακό χρόνο τον 10 χρονών έμαθε και να ανεβαίνει σκάλες αλλά και να χορεύει. Στα επόμενα χρόνια θα έχει δοθεί η λύση. Ρομπότ με ροδάκια αντί για πόδια. Μετά από αυτήν την εξαιρετική καινοτομία, πλέον, τα οικιακά ρομπότ θα υπάρχουν σε κάθε σπίτι.










Χάπι Meal
Δυστυχώς, όταν ο άνθρωπος καταστρέψει κάθε ζωντανό ον στον πλανήτη εκτός από αυτόν, δεν θα υπάρχει τροφή. Την λύση θα δώσουν τα χάπι meal. Κάποια χάπια είναι για πριν το φαγητό. Κάποια είναι για μετά το φαγητό. Αλλά αυτά τα χάπια, θα είναι το φαγητό. Θα περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός, και θα είναι εμπλουτισμένα με διαφορές γεύσεις- πατσά, μαγιονέζα, σουβλάκι κτλ.

Προφυλακτήρες πληκτρολογίου
Είναι ένα βοηθητικό εξάρτημα, για όσους άλλαξαν πρόσφατα υπολογιστή, από επιτραπέζιο σε λαπτοπ. Προστατεύει το λαπτοπ από γροθιές.

Όπλα
Τα όπλα θα εξελιχτούν κι αυτά, γρηγορότερα από τις υπόλοιπες εφευρέσεις, μιας κι εκεί δίνονται τα περισσότερα κονδύλια. Θα εμφανιστεί μια νέα βόμβα, πιο επικίνδυνη από κάθε άλλη που έχουμε δει μέχρι τώρα. Ο διάδοχος της ατομικής βόμβας, θα είναι η οικογενειακή βόμβα, έως και 6 φορές ισχυρότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου