Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Μνημεία του μέλλοντος part2


Ανοίγω την πόρτα του tardis για άλλη μια φορά, για να θαυμάσουμε τα μνημεία του μέλλοντος.



O τελευταίος εν ζωή πλούσιος Έλληνας

Εν έτη 2100, μετά από 86 μνημόνια, η Ελλάδα κατάφερε να μην πτωχεύσει. Έχοντας πολλαπλασιάσει μεν το χρέος της, δεν μετράει πια ποσοστά ανεργίας αλλά απόλυτο πλήθος εργαζομένων σε μια εκατοστιαία κλίμακα. Ενώ όλα έχουν καταρρεύσει (το σημαντικό βέβαια είναι πως δεν έχουμε πτωχευσει), ένας Έλληνας καταφέρνει να κρατιέται υγιής και πλούσιος. Ο κ.Μητσοτάκης, ο Μαθουσάλας της εποχής, βρήκε τη λύση στα οικονομικά του όταν τον βρήκαν οι τουρίστες. Εγκαινιάζοντας τον δρακουλοτουρισμό, γυρίζει νέες σελίδες στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, που ίσως μπορεί να ξεχρεώσει την χώρα, όντας το ζωντανό μνημείο της εποχής.

Το μουσείο των πρώτων σπουδαίων ανθρωποειδών ρομπότ.

Ο Ασίμοφ με τα βιβλία του έδωσε μια καινοτόμα εικόνα για τα ανθρωποειδή ρομπότ στα μέσα του 20ου αιώνα. Μετά από 150 χρόνια, τα ρομπότ είναι παντού. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει φτάσει πλέον το επίπεδο ξανθιάς και εκεί σταματάει να εξελίσσεται για να μην παιχτεί τίποτα και μας φάνε λάχανο τα ρομποτ όπως στον εξολοθρευτή. Παρόλα αυτά, μερικά ρομπότ κατάφεραν να διακριθούν και πλέον φυλάσσονται σε μουσεία. Στην Ελλάδα, στο ρομπομουσείο θα φυλάσσονται αριστουργήματα της ρομποτικής, όπως:

  • Mitsus500 το πρώτο ρομπότ σουβλατζής
  • MLKofficer το πρώτο ρομπότ δημόσιος υπάλληλος που βγάζει λιγότερη δουλειά ακόμα και απι τους Έλληνες δημοσιους υπαλλήλους
  • TacaTucaSIM ρομπότ πρωταθλητής στις ρακέτες με παγκόσμιες διακρίσεις
  • Frap-e διακριθέν διεθνώς στο χτύπημα φραπέ

Σέρβερ αρχαίων ιστοσελίδων

Σε μια έκταση ίση με το μέγεθος της Πελοποννήσου, θα βρίσκονται υπογείως η παλιοί σέρβερ μεγάλων ιστοσελίδων της εποχής μας. Έχοντας περάσει σε μια νέα εποχή τεχνολογίας, τα σημερινά μέσα αποθήκευσης θα φαίνονται κάτι σαν δίσκοι βινυλίου στους μελλοντικούς ανθρώπους. Ως συνέπεια, τα μέσα που φιλοξενούσαν τα δεδομένα δισεκατομμυρίων δις φωτογραφιών στο facebook, βίντεο στο youtube κτλ, ναι μεν θα είναι ασύμβατα με τα πιο εξελιγμένα μέσα τους, αλλά θα μπορούν να τα επισκέπτονται και να τα βλέπουν χρησιμοποιώντας αντίκες toshiba, hp, vaio κτλ και το λογαριασμό που κληρονόμησαν από τους προπαππούδες τους! Θα υπάρξει προφανώς και αρχαιολογικό-λαογραφικο ενδιαφέρον, αφού μέσα από φωτογραφίες και βίντεο θα γίνονται προφανείς όλες οι σύγχρονες συνήθειες και ενδιαφέροντά μας. Αρκεί να μην πέσουν σε κάνα άκυρο status update ή κάτι τέτοια βίντεο στο youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου