Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Μνημεία, 2100 μΧ

To άγαλμα του γνωστού Σουβλακίου



Όταν ο Καβάφης
έπινε το τσάι του στο τελευταίο σπίτι του, σε εκείνη την κακόφημη γειτονιά της Αλεξάνδρειας, μάλλον δε φαντάστηκε ποτέ ότι κάποτε ο χώρος διαμονής του θα γινόταν μουσείο. Ούτε ο κυρ Νόντας πριν από 150 χρόνια ήξερε πως η βρύση η σκαλιστή που έπινε νερό όταν βοσκούσε τα γιδοπρόβατα, κάποια στιγμή θα γινόταν σήμα κατατεθέν της τουριστικής μετεξέλιξης του χωριού του.

Μόνο εγώ, μια μέρα κοιτώντας το ταβάνι ενώ προσπαθούσα να χωνέψω δύο κομμάτια μουσακά, κατάφερα να συλλάβω τα σημεία που θα γίνουν μουσεία, μνημεία και γενικότερα θα κινήσουν το τουριστικό ενδιαφέρον σε 100+ χρόνια από σήμερα.

Η τελευταία βελανιδιά

Μετά από δύο αιώνες τυφλής καταστροφής του περιβάλλοντος, τι να σου κάνουν τα καημένα τα δεντράκια; Λέγεται πως η καταστροφή θα σταματήσει λίγο πριν κοπεί το τελευταίο δέντρο, μια βελανιδιά στο Τέξας, επειδή θα τελειώσει η βενζίνη στο αλυσοπρίονο. Έτσι, αναγνωρίζοντας το λάθος μας και αποδίδοντας ένα φόρο τιμής, θα το προστατεύσουμε σε μια γυάλα και θα το προμηθεύουμε με συνθετικό αέρα, σαν αυτό που θα εισπνέουν οι άνθρωποι του μέλλοντος. Δίπλα η υψηλής ποιότητας αναπαράσταση του μνημείου.



Το φεγγάρι

Μέχρι τότε, αν δεν καταφέρουμε να κάνουμε τη διαδρομή γη-φεγγάρι να φαντάζει πιο εύκολη από την Ρίο-Αντίρριο (έστω πριν φτιαχτεί η γέφυρα),θα είμαστε χαζοί. Κάθε νέο έδαφος σημαίνει νέο κέρδος, συνεπώς μόλις γίνει το ταξίδι αρκετά εύκολο για το μέσο άνθρωπο θα αρχίσει και η τουριστική εκμετάλλευση.

Για τους πρώτους φεγγαροτουρίστες θα υπάρξει ένα μικρό πρόβλημα. Θα σας το δώσω παραστατικά: Κατεβαίνεις από το διαστημόπλοιο, ή ακόμα πιο badass, διακτινίζεσαι πάνω στην επιφάνεια της σελήνης. Κοιτάς μπροστά-ένα γκρίζο πράγμα. Κοιτάς πίσω-ένα γκρίζο πράγμα. Κοιτάς δεξιά αριστερά-ναι, πάλι το ίδιο γκρίζο πράγμα βλέπεις. Και αυτό δημιουργεί το πρόβλημα: ''Τι θα κάνω να περάσει η ώρα;''. Μόλις βαρεθείς να κάνεις πηδηματάκια σε ssssslllloooooowwww moooottiiiooooon και να χαζεύεις αυτή τη πορτοκαλί πλέον μπάλα που λέγεται γη, τι θα κάνεις; τα αξιοθέατα, λοιπόν, εκεί θα είναι η αμερικάνικη σημαία που καρφώθηκε από τον Αrmstrong, τα χνάρια του, o επιστημονικός εξοπλισμός που άφησαν άλλες αποστολές κτλ.

Αλλά σίγουρα ακόμα και τότε, οι συνωμοσιολόγοι θα μουρμουρίζουν από μέσα τους: '' Σας πάνε στην έρημο Καλαχάρι ρε βλάκες, σας ξεγελούν βάφοντας την άμμο γκρι, κρεμάνε και ένα μπαλόνι τάχα η γή... Πού είσαι διδάσκαλε Λιάκο να τα ακούσεις''

Έπεται συνέχεια στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον...













1 σχόλιο:

  1. Άμα λάχει κάνε και like, πες τι σου προκάλεσε(πεπτική δυσλειτουργία, τριχόπτωση κτλ), κάνε και κανένα share άμα ενθουσιάστηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή